درمان حسادت
برای درمان حسادت در ابتدا باید علت و علائم خسادت را بشناسیم حسادت یک حس منفی نسبت به دیگران است حسادت معمولا ریشه ای در گذشته دارد ، خواستن چیزی که فرد دیگری آن را دارد و شما از آن محروم هستید و نسبت به آن حسی عجیب پیدا میکنید حسادت نام دارد در واقع احساس رنجش، ناراحتی ، تلخی یا خصومت نسبت به کسی به دلیل داشتن چیزی که شما ندارید حسادت است . حسادت گاهی از موارد طبیعی است و اینکه تشخیص دیهیم که دیگران چه امکانات و ویژگی هایی بالاتر از ما دارند کاملا طبیعی اما حسادت در این تشخیص میتواندد آسیب رسان باشد و باعث بروز مشکلات روانی متعددی در افراد شود. اگر بتوانید دیدگاه خود را تغییر دهید دنیا را بزرگتر از آنچه که الان تصور میکنید خواهید یافت که حسادت معنایی ندارد به قول معروف اگر دل بزرگی داشته باشیم و قدرت دیدن موفقیت دیگران را داشته باشید و بخل و حسادت را از خود دور کنیم قطعا جایگاه بهتری در زندگی خواهید داشت.
درمان حسادت با مشاوره و روانشناسی
درمان حسادت در کودکان
درمان حسادت در نوجوانان
درمان حسادت در رابطه
آیا برای حسادت دارویی وجود دارد؟
علت حسادت چیست؟
علت داشتن احساس حسادت معمولا به دلیل گذشته ای با دوره های طولانی فقر ، عزت نفس پایین ، نداشتن امکانات و … میباشد.
آیا حسادت یک مشکل روانی است؟
چگونه حسادت خود را مدیریت کنیم
انواع حسادت
حسادت عاشقانه: سابقه تجربه خیانت و یا داشتن اعتماد به نفس پایین باعث ایجاد احساس ناامنی و برخورد حسادت آمیز میشود.
حسادت منطقی و واکنشی: گاهی برخی حسادت ها در بر اثر اتفاق واقع بینانه هستند اینکه شما فرزندی ندارید و دیگران را همراه فرزندشان میبنید اینکه از امکانات و گزینه هایی محروم هستید و دیگران این امکانات را دارند میتواند باعث بروز حس حسادت شود.
حسادت خانوادگی: حسادت بین خواهران و براداران همیشه متداول ترین نوع حسادت میباشد اینکه فرزندی احساس کند که خواهر یا برادر آن توجه بیشتری را به خود جلب می کند، ممکن است باعث بروز حس حسادت شود.
حسادت جنسی و مشکوک: ترس از خیانت شریک یا اینکه همسر شما با کسی رابطه داشته باشد باعث میشود تا به افرادی که با همسر شما ارتباط دارند حس حسادت داشته باشید.
حسادت قدرت: حسادت قدرت در محیط های کاری و تحصیلی و شغلی میتواند بیشمار باشد پیدا کردن درجه بالایی از بین همکاران و دوستان میتواند باعث بروز حسادت شود.
حسادت پاتولوژیک: این نوع از حسادت غیرمنطقی است و احتمالاً با تشخیص سلامت روان همراه است.
ویژگی های حسادت:
حسادت باعث ترس و ناامیدی میشود
حسادت باعث رنجش ، غم و اندوه می شود
حسادت باعث عصبانیت و عدم همدلی می شود
می تواند ناشی از عدم مالکیت باشد
حسادت می تواند ناشی از کمبود عزت نفس باشد
حسادت باعث تغییر شخصیت می شود
حسادت و نگرانی های سلامت روان
مشکلات سلامت روان که میتواند با حسادت مرتبط باشد
افسردگی
اضطراب
PTSD
روانگسیختگی
اختلال شخصیت مرزی (BPD)
OCD
مسائل پیوست
پارانویا
عوارض حسادت
تاثیر منفی بر رابطه
جدا شدن یا طلاق
بیخوابی
موارد وحشت زدگی
سردرد
درد قفسه سینه
فشار خون بالا
دل درد
وزن تغییر می کند
راه های مقابله با حسادت
حسادت از جمله مواردی است که باید درمان شود و برای اینکه بتوانید به درمان زود هنگام دست یابید با ما در تماس باشید.
در مورد احساسات خود گفت و گو داشته باشید
ارتباط و به نوبه ای درد و دل با دیگران میتواند شما را آرام کند.
سعی کنید واقع بین تر باشید.
بهتر است به جای اینکه احساس حسادت به دیگران را در خود تقویت دهید واقعیت ها را قبول کنید اینکه دیگران از شما بیشتر درآمد یا ثروت دارند و یا اینکه توانسته اند موقعیت و جایگاه کاری بالاتری داشته باشند قطعا زحمت آن را کشیده اند اگر مشکل و مسئله ای دارد یا اینکه بچه دار نمیشوید و یا امکانات دیگران را ندارید شاید خواست و مصلحت خداوند باشد و قطعا شما چیزهایی دارید که دیگران از آنها محروم هستند بنابراین واقع بینانه تر به مسائل نگاه کنید و ظاهر را نگاه نکنید.
ترس های خود را کنترل کنید
ناامنی و احساس ترس عامل اصلی احساسات حسادت آمیز است،اگر فردی شجاع باشید قطعا موقعیت های دیگران باعث ایجاد حسادت در شما نخواهد شد
انتظارات خود را با تلاش و واقعیت زندگی خود تنظیم کنید
اگر تلاش بیشتری داشته باشید یا از راه های واقع گرایانه برای رفع مشکلات و موانع خود استفاده کنید قطعا در آینده میتوانید به جای حسادت نسبت به دیگران از جایگاه و موقعیت های خود لذت ببرید
قدردانی را در خود افزایش دهید
سپاسگزاری میتواند بسیار موثر باشد گاهی برخی از افراد نکات مثبت بیشمار خود را نادیده میگیرند و تنها ضعف ها و کمبود های خود را میبینند اما اگر فردی شاکر باشید میتوانید به مرور زمان عادت کنید تا اتفاقات و نکات مثبت زندگی خود را ببینید
چه زمانی برای حسادت باید از یک متخصص و روانشناس کمک بگیرید
اگر احساس حسادت شما بیشمار است و حد زیادی دارد و باعث مختل شدن زندگی روزمره شما شده است که اجازه نمیدهد تا زندگی را به صورت آرامش بخش طی کنید حتما از مشاوران و متخصصین در این زمینه کمک بگیرید.
مهارتهای ذهنآگاهی و مدیتیشن رسمی ، افزایش قدرت تمرکز ، افزایش خوداگاهی ، کمک به واقع بینی و احساس امنیت و توجه به چیزهای و نکات مثبتی که دارید میتواند به شما در دمان بیماری حسادت بسیار کمک کند.کلینیک مشاوره و روانشناسی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.